Felhasználói útmutató

Utasként

 

Hogyan kell autóst keresni?

 

Ha utat keres, használja a főoldalon található keresőt: írja be az indulási- és érkezési címek nevét, majd pontosítsa a dátumot. A gépelési hibák elkerülése érdekében kérjük, válasszon az önműködően felkínált címek közül.

 

Ezután a “Keresés” gombra kattintva az összes ajánlatot látni fogja, ami az adott pillanatban elérhető.

 

Hogyan kell lefoglalni az utat?

 

Miután a kereséskor megtalálta a megfelelő utat, tájékozódhat az utazás részleteiről. „Érdekel” gomb megnyomásával a rendszer e-mailben jelzi az autós felé az utazási szándékot.

 

Ha a foglalási kérelmét az autós visszaigazolja, azonnal küldünk Önnek egy e-mailt az autós elérhetőségeivel, így könnyedén megbeszélhetik az utazás részleteit.

 

Amennyiben az autós visszautasítja a foglalási kérelmet, erről is értesítést küldünk, így még időben találhat másik autóst, aki elviszi az úticéljához.

 

Autósként

 

Hogyan tudja meghirdetni szabad üléseit?

 

A „felajánlás” gombra kattintva, a következő lépéseket követve regisztrálhatja a felajánlott utat, megadhatja annak részleteit.

1.Válassza ki a regisztrált autót (amennyiben még nem regisztrált autót, akkor itt megteheti)

 

2.Válasza ki az indulási és érkezési címeket. Az interaktív térképen rögtön ellenőrizni tudja a megadott útvonal helyességét.

 

3.Az „Érintve” mezőben adja meg az úticél város nevét. (Kötelező mező. Abban az esetben, ha ez kimarad, nem fogják megtalálni hirdetését az utasok.)

 

A gépelési hibák elkerülése érdekében kérjük, válasszon az önműködően felkínált címek közül.

 

„Add route” gomb megnyomásával hozzáadja az utat.

 

4.Gyakoriság megadása. Rendszeres út megadásánál az „ismétlődő” menüpontot válassza. Fontos, hogy pontosan határozza meg azokat a napokat, amelyeken utast kíván szállítani. Ha ezt nem teszi meg, nem jelenik meg a keresőben a felkínált út. Amennyiben egyetlen alkalomra kínál fel utazást, ezt az „Egy alkalommal” gombra kattintva teheti meg.

 

5.Utazás típusa. Választhat egy útra és visszaútra is, fontos hogy a pontos időpontot adja meg.

 

6.Szabad ülések száma. Tüntesse fel a felajánlott ülések számát.

 

7.Telefonszám megadása

 

8.Adja meg az út részleteit: megjegyzésben írjon le minél több tudnivalót az útról a jövőbeni utasainak.

 

9.„Mehet” gomb megnyomásával küldi el a rendszer a hirdetést, amely megjelenik a weboldalon. Az út azonnal láthatóvá válik minden tag számára, akik máris lefoglalhatják a meghirdetett üléseket, elküldhetik foglalási kérelmeiket.